De diensten
​​​​​​​die Olthuis levert

Alles rond organisch afval

U bevindt zich hier:HomeOlthuisUitgebreid aanbod

Olthuis Recycling is specialist in nat en droog organisch afval


Olthuis Recycling is specialist in alles wat te maken heeft met het afvoeren of lozen van organisch afval. We legen niet alleen vetputten, maar leveren, installeren en onderhouden ze ook. We halen oud frituurvet en andere organisch afval op voor recycling tot biobrandstof, maar we leveren ook de kliko's en boven- en ondergrondse opslagtanks waarin u het afval zo schoon en onopvallend mogelijk kunt verzamelen. En verder leveren we uiteenlopende diensten rond het onderhouden van rioolinstallaties, tot en met het snel ingrijpen bij verstoppingen en professioneel oplossen van stankproblemen.

Alles rond de vetput


Een vetput is een simpel ding dat jarenlang probleemloos functioneert. Maar u moet hem wel vakkundig laten installeren en regelmatig laten legen en reinigen, anders krijgt u onherroepelijk problemen met verstopping. En een verstopte afvoer is vaak ook meteen een écht probleem. Met overstromingen, waterschade en stankoverlast.

Meer weten?. Bel Arjan op (0321) 381 166 of e-mail naar Sales.

Levering en installatie van vetafscheiders


Olthuis Recycling leegt en reinigt niet alleen bestaande vetputten, slibputten, bezinkputten en pompputten, wij leveren en installeren ook nieuwe vetafscheiders. Ons familiebedrijf zit al twee generaties 'in de putten' en beschikt over de meest actuele kennis op het gebied van vetputten. Plus alle apparatuur en materieel om uw vetafvoer professioneel te verzorgen, van het uitgraven en afvoeren van uw oude vetput, via het ontwerpen en installeren van een nieuwe vetputinstallatie tot het preventief onderhoud aan vetputten en alle aan- en afvoerende leidingen.

Hulp bij rioolonderhoud
en verstopte leidingenAls er tussen uw keuken en sanitair en de riolering van de gemeente onder de grond iets mis gaat, kan dat meteen duidelijk zijn, bijvoorbeeld door overstroming. Maar soms ook is er een chronisch probleem dat pas na maanden of zelfs jaren aan de oppervlakte komt. U krijgt steeds meer last van vieze luchtjes in de kelder en uit de afvoer. Olthuis Recycling heeft speciale apparatuur voor het detecteren en lokaliseren van de bron van stankoverlast. Van luchtanalyse-apparatuur tot speciale camera's voor opnamen in het buizenstelsel. Wij sporen de oorzaak van uw problemen op, en kunnen ook meteen een oplossing bieden. Van een simpele ontstopping met behulp van onze vacuümwagens tot interne reiniging. En als het defect echt structureel is, helpen we u bij het vervangen van een deel van het riool. We voeren eventueel besmette, stinkende grond af en vervangen dit met schoon zand of schelpen, zodat uw geurproblemen echt definitief over zijn.

Verantwoorde, duurzame verwerking van biomassa uit de food industry


De moderne voedingsmiddelenindustrie tracht afvalstromen zo veel mogelijk te beperken. Toch blijven er bij de bewerking van natuurlijke ingrediënten (granen, groenten, fruit, zuivel, vlees, oliën en vetten) organische afvalstoffen vrij komen. Het is zaak daar op een ethische, duurzame manier mee om te gaan. En liefst tegen zo laag mogelijke kosten. Olthuis Recycling werkt samen met vele tientallen partners in de voedingsmiddelen-industrie en kan daardoor ook voor úw onderneming slimme scenario's bedenken voor het efficiënt, kostenbewust en milieuvriendelijk afvoeren, verwerken en hergebruiken van organisch bedrijfsafval of swill.

Afvalmanagement op maat


Een afvalprobleem is er om opgelost te worden. Het is ons vak. Dus als u ergens een bedrijf wilt beginnen waar geen ruimte is voor afval, als de gemeente ingewikkelde eisen stelt die technisch niet haalbaar lijken, of als u bij een verbouwing of als gevolg van een calamiteit tijdelijk een afvalprobleem hebt, neem vooral contact met ons op. Wij ontwikkelen, verkopen en verhuren op maat gemaakte afvaloplossingen, zoals speciale containers voor afvalopslag, ondergrondse afvaltanks, een slim afvoersysteem met roulatie van vettonnen... hoe ingewikkelder uw situatie, des te groter de uitdaging voor onze afvalspecialisten.

Doe de gratis afvalscan!


Kunt u besparen op uw afvalmanagement? Doe de gratis afvalscan! Of u nu een sterrenrestaurant wilt openen, een krokettenfabriek bouwen, problemen hebt met nieuwe gemeentelijke regels of gewoon eens wilt weten of uw afvalafvoer efficiënter en goedkoper kan... vraag naar onze gratis en vrijblijvende AfvalScan. Wij inventariseren uw afvalstromen en toetsen uw werkwijze. Waarbij ons doel is een zó slimme en economisch interessante oplossing te bedenken dat u flink gaat besparen. Eerlijk is eerlijk, natuurlijk hopen wij dat u na de gratis AfvalScan klant bij ons wordt. Maar als de beste oplossing betekent dat wij u niet kunnen helpen, zullen we u dat eerlijk vertellen. De gratis AfvalScan en een eerlijk advies versterken onze reputatie op de lange termijn. En die is meer waard dan één nieuwe klant.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Heeft u één minuut om dit formulier in te vullen? U ontvangt binnen 24 uur reactie (tijdens werkdagen).

Frituurolie inzamelen zonder tonnen.


Laat u regelmatig frituurvet ophalen? En hebt u genoeg van die plastic tonnen? Ontdek het innovatieve containersysteem dat de vetton overbodig maakt!

Olthuis Recyling

Duurzaam bezig

Een vraagje?..Mail naar info@olthuisrecycling of whatsapp ons (binnen 24 uur reactie)