Verwerking
van industriële biomassa

Efficiënt en milieuvriendelijk

U bevindt zich hier:HomeIndustrie en biomassa

Duurzame verwerking van BIOMASSA UIT DE FOOD-INDUSTRIE


De moderne voedingsmiddelenindustrie tracht afvalstromen zo veel mogelijk te beperken. Toch blijven er bij de bewerking van natuurlijke ingrediënten (granen, groenten, fruit, zuivel, vlees, oliën en vetten) organische afvalstoffen vrij komen. Het is zaak daar op een ethische, duurzame manier mee om te gaan. En liefst tegen zo laag mogelijke kosten. Olthuis Recycling werkt samen met vele tientallen partners in de voedingsmiddelenindustrie en kan daardoor ook voor úw onderneming slimme scenario's bedenken voor het efficiënt, kostenbewust en milieuvriendelijk afvoeren, verwerken en hergebruiken van organisch bedrijfsafval of swill.

Waardevolle biomassa


Een ton gekneusde appelen, slachtafval, afgekeurde chocoladerepen, gebruikte frituurolie, uitgeperst vruchtvlees en schillen, notendoppen, zelfs kant-en-klaarmaaltijden nog in de verpakking... Olthuis kan het voor u verwerken. In sommige gevallen rekenen wij een vergoeding voor het afvoeren, soms is het gratis. Bij het inleveren van plantaardige olie krijgt u zelfs betaald, omdat dat gebruikt kan worden om schone biodiesel van te maken. De meeste biomassa zal eindigen in een biogasinstallatie, waar door vergisting methaangas geproduceerd wordt. Maar het kan ook best voorkomen dat uw waardeloos lijkende afval voor een van onze andere klanten een interessante grondstof blijkt te zijn. In dat geval brengen wij - als een soort biomassa-makelaar - beide partijen met elkaar in contact.

Meer weten?. Whatsapp/bel Arjan op (06) 47 14 99 75 of e-mail naar Sales.

Wat wilt u kwijt?


Als u verantwoordelijk bent voor inkoop van grondstoffen of voor duurzame afvalverwerking bij een levensmiddelenproducent, loont het de moeite eens met ons te overleggen. Wij denken elke dag na over innovatieve manieren om waarde te scheppen uit biomassa: frituurolie, etensresten, swill, organisch afval, natte afvalstromen. Dus zelfs als u niet zeker weet of wij iets voor elkaar kunnen beteken of als u denkt dat uw afval niets meer waard is, neem toch contact met ons op. Een kennismaking kost u hooguit een uurtje van uw tijd, en wie weet vinden we een interessante kans op wederzijds profijt.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Heeft u één minuut om dit formulier in te vullen? Wij komen dan zo snel mogelijk uw kant op.

Gratis brochure
​​​​​​​Olthuis Recycling


Meer weten over de vakkundige en innovatie aanpak van Olthuis Recycling? Vraag nu de gratis brochure aan.

Olthuis Recyling

Duurzaam bezig

Een vraagje?..Mail naar info@olthuisrecycling of whatsapp ons (binnen 24 uur reactie)