U krijgt geld voor uw oude oliebollenolie

Gooi het vet niet zomaar weg!

Lever uw oliebollenvet in en laat het ophalen door Olthuis

Elk jaar worden er in Nederland zo'n 130 miljoen oliebollen gebakken. Dat betekent dat we met zijn allen ook miljoenen liters oliebollenvet gebruiken. Gooi die oude oliebollenolie vooral niet zomaar weg. Het is aardig wat geld waard! Heeft u een oliebollenkraam? Maak vooraf heldere afspraken. In veel gemeenten staan professionele oliebollenkramen in winkelcentra en op markten. Als u zo'n kraam hebt, wilt u liefst lekker achter elkaar doorbakken en geen tijd verliezen met ritjes naar de milieustraat. Maar u kunt ook geen vettonnen dagenlang achter de kraam laten staan. Olthuis komt uw oude vet halen wanneer ú dat wilt, en betaalt u meteen een goede prijs.

Professionele oliebollenbakker?

Hou ook uw vetput in de gaten


Vakkundige oliebollen- en banketbakkers beginnen vaak al weken van te voren met het opbouwen van een voorraad oliebollen, die ze soms invriezen ter voorbereiding van de laatste week. Bakt u veel oliebollen gedurende een wat langere periode, dan reinigt u regelmatig uw gereedschap én ververst u vaker uw olie. Voorkom ruimtegebrek en maak heldere afspraken met Olthuis Recycling. Dan komen we uw oude vet regelmatig halen, keurig volgens het afgesproken schema. Wellicht kunnen we meteen eens uw vetput inspecteren en zo nodig legen. U wilt immers juist tijdens de feestdagen geen problemen met verstopte leidingen.

Meer weten?. Bel Arjan op (0321) 381 166 of e-mail naar Sales.

Vet inleveren bij de gemeente als particulieren


De overheid stimuleert het recyclen van frituurvet door particulieren. Iedereen mag gratis zijn oude oliebollen- of patatvet inleveren bij de milieustraat. De gemeente blij, want die hebben minder vetoverlast bij de waterzuivering én extra inkomsten door het afgewerkte vet te verkopen als grondstof voor biodiesel.

Spek uw club met vet!


Houd het hele jaar vetcollecte voor de clubkasSteeds meer verenigingen ontdekken frituurvet als inkomstenbron. Zij zamelen oud vet in voor de verkoop. Wilt u ook uw clubkas spekken met een vetcollecte? Vraag dan alle leden om hun oude frituurvet niet naar de milieustraat te brengen, maar in te leveren bij de club! Wij helpen u hier graag bij. We zetten bijvoorbeeld gratis lege vettonnen bij u neer om het vet in te verzamelen. Zodra de tonnen vol zijn, komen wij ze weer halen. Daarbij betalen wij een goede prijs voor uw vet. Alsof u ineens een oliebron hebt aangeboord! ​​​​​​​Spaar het vet van uw kantine in een vetton en vul het aan met frituurvet van uw leden. Is de vetton vol, dan neemt u contact met ons op. Wij komen het binnen twee dagen ophalen en leveren een bijdrage aan uw clubkas. En een tip: frituurvet inzamelen kan het hele jaar door!

Alle oliebollenbakkers
verzamelen


Niet alleen verenigingen die via de leden vet inzamelen, maar ook organisaties die zelf oliebollen bakken en verkopen kunnen hun oude vet aan ons kwijt. Wij hanteren tijdens de nationale vetcollecte rond de jaarwisseling geen minimumhoeveelheid. Vraag om plaatsing van een gratis vetton of giet het gebruikte vet gewoon terug in de oude blikken. Wij rijden continu rond in heel Nederland, dus kunnen we uw vet snel ophalen. Ook u betalen wij een prima prijs. Boter bij de vis.


Voor wie allemaal?

Wij halen vet op bij uiteenlopende organisaties. Denk aan oliebollenkramen, banketbakkers, snackbars en cafetaria's, poffertjeskramen, kerkgenootschappen, stichtingen, sportverenigingen, zangverenigingen, buurthuizen en zorginstellingen.

Hoog scoren in de
AD Oliebollentest

Tips van de vetspecialist


Elke zichzelf respecterende oliebollenbakker hoopt op een goede recensie in de AD Oliebollentest. Daarbij is het van belang om niets aan het toeval over te laten. Van de receptuur hebben wij geen verstand, maar des te meer van vet. Onze tips: bak op de juiste temperatuur en let op dat het vet tijdens het bakken niet te sterk afkoelt, anders worden de oliebollen zompig. Breng uw beslag liefst tijdig uit de koelkast op kamertemperatuur, want 15 graden verschil scheelt enorm in de afkoeling van uw vet. Verder het vet ook niet te heet laten worden en regelmatig verversen om vervuiling en een bittere bijsmaak te voorkomen. Veel succes!

Veilig recyclen


Na het bakken het vet eerst tot een veilige temperatuur af laten koelen voor u het in een ton giet. Gebruik liefst een stevige metalen trechter en metalen blikken. De oude frituurolieblikken zijn prima. Vooral bij plastic tonnen alleen afgekoelde olie teruggieten. Lever uw oude frituurvet in of laat het ophalen door een officieel recyclingbedrijf. Dan weet u zeker dat uw oliebollenolie ook echt gebruikt zal worden voor de productie van schone biobrandstof. Voor een duurzaam nieuwjaar!

Uw oude oliebollenolie laten ophalen? Olthuis geeft goed geld voor oud vet.

Heeft u één minuut om dit formulier in te vullen? U ontvangt binnen 24 uur reactie (tijdens werkdagen).

Lees de brochure
Gebruikt frituurvet


Meer weten over Olthuis' innovatieve inzameling van oud frituurvet en -olie? Lees hier de brochure.

Olthuis Recyling

Duurzaam bezig

Een vraagje?..Mail naar info@olthuisrecycling.nl of whatsapp ons (binnen 24 uur reactie)